• Головна
  • Матча: що це таке і чим відрізняється від зеленого чаю?
Новини компаній
11:39, 25 жовтня

Матча: що це таке і чим відрізняється від зеленого чаю?

Новини компаній

Матча – порошок з молодого чайного листя, який розчиняється у воді при заварюванні. В результаті утворюється густий і насичений настій з приємним смаком. Історія цього напою йде далеко в минуле: він з'явився в Китаї, і в 12 столітті потрапив до Японії разом із ченцями. Саме в цій країні мистецтво заварювання матчі досягло досконалості. Виготовлення цього продукту є складним технологічним процесом:

  • Листя переміщають у тінь, за кілька тижнів до дозрівання. Це дозволяє уповільнити їхнє зростання, підвищивши концентрацію хлорофілу. З цієї причини напій має насичений колір і смак;
  • Після збору, листя проходить обробку парою і висушується, попередньо очистившись від прожилок. Сушіння та подальша ферментація проходять у тіні на повітрі;
  • Як завершення проводиться перемелювання. Вищі сорти подрібнюються вручну, що дає їм особливий смак.

Зелений чай матча славиться корисними властивостями, тому набирає популярності. Його можна пити як доповнення до раціону для схуднення, так і на регулярній основі, для зміцнення організму. Заварювання напою не займає багато часу, але відкриває неймовірний смак.

Матча: що це таке і чим відрізняється від зеленого чаю?, фото-1

Як вибрати матчу у магазині

При виборі напою потрібно звернути увагу на те, як він виглядає. Порошок має бути насиченого кольору з яскраво-зеленим відтінком. Якщо колір буде блідим або бурим, то це говорить про низьку якість продукту. Також, у порошку не повинно бути грудочок, оскільки вони не розчиняються у воді. Сорт чаю та регіон вирощування – не менш важливі критерії. Існує три види матчі:

  • Церемоніальна – найдорожчий та найвищий сорт. Він виробляється з першого врожаю чайного куща, при збиранні листя з верхівки. Цей напій подається на чайній церемонії у Японії. Його досить складно знайти у продажу;
  • Вищого сорту – виготовляється зі старого листя та трохи відрізняється за смаком від церемоніальної. При цьому значно перевершує інші види за змістом катехінів;
  • Кулінарний – такий вид підійде для приготування тіста чи інших японських солодощів. Цю матчу додають у десерти, що надає їм приємного смаку.

Якщо говорити про регіон, то краще обирати матчу, яка вирощується в Японії. Відбір якісної сировини та дотримання стандартів забезпечують насолоду від напою. Зверніть увагу на упаковку продукту, оскільки вона має бути герметичною. Регулярне вживання чаю сприятливо вплине на здоров'я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#зелений чай матча #teahouse
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...