• Головна
  • Термоси для їжі: як зберегти тепло страв у поході чи на роботі
Новини компаній
09:00, 21 лютого

Термоси для їжі: як зберегти тепло страв у поході чи на роботі

Новини компаній

Термос - це ємність, яка призначена для підтримки температурного режиму їжі за рахунок вакууму між її стінками. Розглянемо, як вибрати ідеальний термос для щоденних обідів та вилазок.

Термоси для їжі: як зберегти тепло страв у поході чи на роботі, фото-1

Особливості конструкції судини

За збереження тепла відповідають три основні елементи судини:

  • Внутрішня ємність. Це резервуар, у якому зберігається їжа.
  • Вакуумний простір. Навколо внутрішньої ємності створюється вакуум - область з мінімальним тиском, яка ізолює вміст термосу від зовнішнього середовища.
  • Зовнішній корпус. Це поверхня, яку користувач тримається рукою. Корпус служить для захисту та підтримки вакуумного простору.

Харчові термоси відрізняються від питних наявністю широкого шийки (приблизно 65-80 мм). Крім того, таку посудину легко впізнати – вона не висока. Конструкція дозволяє власнику виробу вживати прямо з нього або наливати їжу в посуд у гарячому вигляді.

Вибір матеріалу

На термосі не варто економити, якщо ви не хочете шукати на роботі, де можна підігріти обід. Основним матеріалом для колб виступає скло, пластик та метал.

  • Скло – не найкращий варіант для повсякденного використання або на далекі відстані. Матеріал легко розбити, хоча поскаржитися на його теплозберігаючі властивості не можна.
  • Пластикові колби зберігають температуру завдяки технології дзеркального напилення. Бюджетні варіанти термосів для перенесення їжі не рекомендується брати на постійну основу, оскільки при дії на них холодних та гарячих продуктів матеріал виділяє небезпечні токсини. Збереження температури – ще одна слабка сторона.
  • Термоси з металевими колбами вважаються найбільш практичними для придбання на роботу чи похід. Такому виробу все байдуже. А стабільність температурного режиму протягом тривалого часу залишається високому рівні.
Термоси для їжі: як зберегти тепло страв у поході чи на роботі, фото-2

Критерії вибору термосу для їжі

Спиратися при виборі виробу рекомендується на такі характеристики:

  • Матеріал покриття. Матеріал на зовнішній стороні відповідає не тільки за вашу безпеку та підтримання температурного режиму, а й за смак їжі. Габарити виробу. Літраж харчових термосів коливається від 0,5 до 3,5 л, але є й моделі. Чим вище обсяг, тим більше продукту можна взяти із собою, і тим повільніше він остигає. Але не треба гнатися за обсягом – враховуйте, скільки реально з'їсте.
  • Відсутність бісфенолу А. Дешевий пластик, як правило, містить цей компонент. Уточнюйте, чи є у складі ця токсична речовина. І якщо воно є, повз такий вироб потрібно проходити повз, оскільки компонент негативно впливає на мозок, репродуктивну систему та інші органи.

Також приділіть увагу зручності пробки, її способу закриття, механізму подачі їжі із посудини та, звичайно ж, дизайну. Але тут уже вибір ґрунтується на особистих уподобаннях.

Ще кілька порад для утримання тепла у термосі

Час збереження тепла харчових термосів середньому коливається від 6 до 9 годин. Щоб поїсти гарячою стравою, рекомендуємо дотримуватися таких порад:

  • Уникайте ударів і падінь термоса, оскільки навіть незначні пошкодження корпусу можуть спричинити порушення цілісності вакууму.
  • Посудина, заповнена на половину, зберігатиме тепло гірше в порівнянні з повним.
  • Для продовження теплової стійкості рекомендується додавати гарячу рідину, наприклад, підливу.
  • Для підтримки низької температури холодної їжі рекомендується використовувати крижані кубики, які слід помістити в термос заздалегідь.

Орієнтуйтеся на такі критерії при виборі термоса, і він служитиме вам довгі роки! 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Термоси для їжі #як зберегти тепло страв #як вибрати термос #якісний термос для їжі #вибір термоса #утримання тепла в термосі
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...