Свинина й курятина дешевшають, яловичина – росте в ціні
Купівельні настрої українців безпосередньо впливають на тенденції ринку. Зокрема, на початку жовтня закупівельні ціни на свинину та курятину знизилися. Вартість свинини живою вагою та курячої тушки в середньому знизились на 3%.
За даними моніторингу УКАБ, середня ціна свинини м’ясних порід живою вагою коливалася від 47 до 48 грн/кг, що на 1-2 грн/кг нижче, ніж у вересні. Ціна курятини також знизилась в середньому на 2-3 грн/кг, станом на початок жовтня вартість охолодженої тушки коливалася в межах 46-48 грн/кг.
Однією з причин зниження ціни на початку жовтня стало збільшення темпів забою свиней восени, однак помітним є скорочення попиту на свинину та курятину з боку переробників через їх високу вартість і перехід на яловичину.
Збільшення темпів торговельної активності зумовило подорожчання яловичини на 2-5%, середня відпускна ціна цього виду м’яса наразі складає 82,30 грн/кг, проти 80,7 грн/кг у вересні.
Україна за підсумками січня-вересня 2017 року експортувала 212,052 тис. тонн м’яса птиці і субпродуктів, що на 18,9% більше, ніж за аналогічний період 2016 року, повідомляє Державна фіскальна служба. За її даними, в грошовому вираженні експорт цієї продукції зріс на 38,2% — до $294,86 млн.