Шоколад - продукт, який люблять навіть люди, байдужі до солодкого. Шоколад, на відміну від своїх солодких "побратимів", корисний, але в гонитві за прибутком недобросовісні виробники все частіше і частіше випускають фальсифікат.
Є кілька факторів, які потрібно враховувати під час вибору шоколаду. Щоб не помилитися, необхідно звертати увагу на три аспекти.
Як вибрати шоколад
Під час купівлі обов'язково вивчіть упаковку. Потрібно знати головне - у натуральному шоколаді не повинно бути багато інгредієнтів. Як правило, він містить какао, масло і цукор, у деяких випадках у складі може бути ваніль. Що більше інгредієнтів перераховано на упаковці, то більш далекий цей продукт від натурального шоколаду.
Зверніть увагу: на упаковці натурального шоколаду вказано відсоток вмісту какао. Чим він вищий, тим чистіший і корисніший продукт.
Чи можна відрізнити підробку "на око"
Натуральний шоколад можна відрізнити від підробки, навіть не знаючи складу. Справжній продукт має насичений колір і рівну глянсову поверхню. Крім того, від нього виходить легкий приємний аромат какао.
Підробки найчастіше мають тьмяну, злегка пухку поверхню. Пахне такий продукт не какао, а добавками, що надають аромату штучності. Є простий спосіб перевірити справжність продукту - просто опустити шматочок шоколаду в молоко. Справжній шоколад досить швидко має розтанути.