Вплив звичайного яблука на людський організм: результати вас здивують

Фото: freepik.com

Усіма улюблене яблуко має абсолютно несподівані наслідки для здоров’я. Варто точно знати, як ці фрукти впливають на організм і що відбувається при їх регулярному вживанні.

Як повідомляє Parade.

Поліпшиться робота шлунково-кишкового тракту

Американський дієтолог Мія Син каже, що яблука є хорошим джерелом клітковини, яка важлива для правильного травлення. Клітковина також допомагає їжі просуватися через травну систему.

Крім того, клітковина в яблуках сприяє травленню і активно запобігає запорам.

"Яблуко є джерелом особливого типу клітковини — пребіотика, який діє як їжа для вибіркового живлення корисних бактерій у кишечнику. Таким чином, різноманітність і кількість корисних бактерій, двох ознак здорового кишечника, збільшується", —розпопіла Син.

Знижує рівень "поганого" холестерину

Розчинна клітковина в яблуках пов’язана зі зниженням рівня «поганого» холестерину, каже дієтолог. Надлишок цієї речовини в крові може збільшити ризик серцевих захворювань та інсульту.

У дослідженні, опублікованому National Library of Medicine, зазначено що дорослі з помірно високим рівнем холестерину, які їли два яблука на день, мали значно нижчий рівень "поганого" холестерину.

Зниження ваги тіла

Вживання великої кількості яблук особливо корисно під час схуднення, оскільки вони допомагають швидше скинути зайві кілограми. Син каже, що це тому, що клітковина в яблуках добре насичує організм.

У ході дослідження вчені виявили, що жінки з надмірною вагою, які їли три яблука (або груші) на день, втратили більше ваги протягом 12 тижнів.

Можна уникнути захворювань на рак

Дослідження, проведене вченими, показало зв'язок між вживанням яблук і зниженням ризику деяких видів раку. Це пов’язано з високим вмістом антиоксидантів в яблуках.

Антиоксидант, захищає організм від шкідливого впливу вільних радикалів, яких неможливо уникнути. Фрукт містить антиоксидант кверцетин, який особливо ефективний для зменшення запалення та підтримки імунної системи.

Зменшує ризик діабету

Вживання яблука щодня може знизити ризик діабету 2 типу. У науковому дослідженні було обстежено 10 000 осіб. Зокрема, люди, які регулярно їли яблука, мали меншу ймовірність розвитку діабету 2 типу, ніж ті, хто взагалі не їв яблука.

Новини компаній
11:00, 18 листопада